top of page

אודותינו
 

הדרך המובילה למחלבת "יוגבי העמקים" שבמושב היוגב, עוברת בנופיו הקסומים של עמק יזרעאל. בתוך פסיפס שדותיו הירוקים של העמק, הוקם מושב היוגב בו שוכנת המחלבה. 

 

הכל התחיל כשההורים, סימונה ויוסף עלו לארץ מרומניה, התיישבו במושב היוגב והקימו משק חלב עם פרה אחת ועגלה. הקמת המשק החקלאי הייתה רצופה קשיים והימים היו ימי צנע. תקופת הצנע אילצה את אמא, סבתא סימונה, לדאוג לכלכלת
בני הבית, וליצור יש מאין, ובדרך יצירתית, היא התחילה לגבן מוצרי חלב שונים.
המוצרים היו מגוונים וכולם יוצרו מחלב פרה: גבינת קש, גבינה רכה, שמנת, חמאה "מקרום" החלב ועוד. הרפת גדלה והשתכללה עם השנים והפרות הפכו לשותפות שליוו את המשפחה לאורך כל הדרך. יחד למדנו את סודות החלב והגבינות, למדנו כיצד לכבדן וכיצד לטפל בהן, כדי שהן יספקו את החלב הטוב ביותר למוצרי החלב שלנו.

 

הקמת המחלבה 

 

בשנת 2000 הוקמה המחלבה בידי חיים הלפרין - בנו של יוסלה הרפתן ואורי גזית, בנו של יונתן מוביל החלב. המחלבה הוקמה על בסיס הידע שנרכש במשך השניים מאמא סבתא סימונה. חיים ואורי הרחיבו את הידע כשנסעו ללמוד את מקצוע הגבנות גם מעמים אחרים. מהרומנים למדו להכין גבינה מולדובית, באוקראינה למדו להכין את הקפיר, בצרפת - את הקרם פרש ומשכנינו במגזר הערבי, את סודן של הלאבנה והגבינה המלוחה, ג'יבנה.


כיום
 

מוצרי החלב למיניהם מיוצרים מחלב שנחלב ברפת רובוטית מודרנית וחדישה.

הפרות מגיעות בצורה חופשית ועצמאית לחליבה. אנחנו מתייחסים לפרות שלנו ברפת כשותפות לעסק. אנו מקפידים שברפת שלנו קרני הפרות לא יחתכו, ואיננו מטביעים בעורן מספרים הגורמים לכוויה. 

 
הייצור

 

השקענו בעיצוב ובסידור המחלבה ליצירת אוירה נעימה לעבודה, למבקרים ולקונים.

מוצרי החלב טריים והם מעובדים מידי יום ביומו. מדי יום נחלב חלב טרי, וממנו מיצרים את כל המגוון הרחב של המוצרים. היצור נעשה תחת השגחה ופיקוח מוקפד על איכות המוצרים, ההיגיינה ובריאות הלקוחות. היצור נעשה תחת השגחתו הרצופה של משגיח כשרות ומוצרינו נושאים תו כשרות כדין.

 
חזון החברה

 

להתחדש בייצור מוצרים ובטכנולוגיה . לשמור על איכות המוצרים ולשפרם.

ליצור מוצרים מגוונים בטעמם ועל פי מסורתם של עמים שונים שיכולים להגיע לכל נפש.

 
 

 

bottom of page